Anasayfa

Kanada öğrenci vizesi başvurunuzu, Kanada Kültür Merkezi ile güvenle gerçekleştirebilirsiniz. 

Kanada Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar ?

Kanada öğrenci vizesi başvurusu gerçekleştiren her bireyin aklına gelen ilk soru; “Kanada öğrenci vizesi kaç günde çıkar ?” sorusudur.

Kesin bir süre olmamakla beraber ortalama 1-3 hafta arasında Kanada öğrenci vizesi başvurunuz sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre kış aylarında 1-2 hafta aralığına kadar düşmektedir. Başvurularınızı en az bir ay öncesinden gerçekleştirmemizde fayda var.


Kanada Öğrenci Vizesi Almak Zor Mu ?

Vize sahibi olmanın zor olduğu yönünde bir çok iddaa vardır. Ancak bu iddaaların bir çoğu gerçek olmamakla beraber, Kanada Kültür Merkezi ile gerçekleştireceğiniz Kanada öğrenci vizesi başvurularında bir adım öne geçebilirsiniz.

Ankara veya İstanbul’da ki konsolosluklara gitmenize gerek kalmadan başvuruyu adınıza gerçekleştirecek olan Kanada Kültür Merkezi, gerekli formların eksiksiz doldurmakta, evraklarınızın İngilizce çevirilerini ücretsiz gerçekleştirmektedir.

 

 Kanada Öğrenci Vizesi Reddi

Kanada konsolosluğu yüz yüze görüşme gerçekleştirmemekte, hazırlanan başvuru formu ve evraklarınızı inceleyerek değerlendirme gerçekleştirmektedir. Amatör veya eksik doldurulmuş formlarla birlikte Kanada öğrenci vizesi  almanız mümkün değildir.

En sık karşılaşılan red sebebi; Kanada’ya gidip, geri dönmeyeceğini düşünülmesidir. Aslına bakarsanız bu düşüncenin sebeplerinden biriside eksik gerçekleştirilen başvurulardır.

Hatasız ve güvenli başvuru gerçekleştirmek istiyorsanız; Türkiye’nin Kanada’ya özgü ilk ve organizasyonu olan Kanada Kültür Merkezi ile 0 (212) 252 90 35-36 numarası ile iletişime geçebilirsiniz.


Kanada Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • En az 6 ay geçerli pasaport ( Eğer varsa eski pasaportlar )
  • Vize başvuru formları
  • Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf.
  • Vize başvuru ücreti: Vize başvuru ücretinin yatırıldığını gösteren Garanti Bankası dekontu
  • Okul kabul belgesiGideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış olan; program bedelini, nerede kalacağınızı, konaklamanızın bedelini, haftada kaç saat ders alacağınızı ve programınızın hangi tarihler arasında olacağını gösterir kabul belgesi. Bu belge Kanada Kültür tarafınca eklenecektir.
  • Okul, konaklama ve diğer masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösteren maddi destek bilgileri. ( Kişi başına ve eğitim yılı başına 10,000 Kanada Doları. )
  • Kendinize ya da eğitim masraflarını karşılayacak olan kişiye ait maaş bordrosu, hizmet süresi, sosyal sigorta kayıt bilgilerini içeren çalışma belgesi, ticari sicil kaydı, vergi levhası, son bir yıl içindeki banka dökümleri
  • Tapularınız, araba ruhsatları ve kredi kartlarının fotokopisi
  • Çalışma saatleri içinde ulaşılabilecek telefon numaraları
  • Eğer şu anda başka bir ülkede ikamet ediyorsanız ve Öğrenci izni ya da geçici oturma izniniz varsa vize durumunuzu gösteren evrağın bir fotokopisi
  • Kanada’da seçtiğiniz okulun meslek ve hayatınızın hedeflerine uygunluğunu dile getiren ve Kanada sonrası için yaptığınız planları açıklayan bir niyet mektubu.(İngilizce )
  • Kanada Turisti vizesi ise ziyaretin amacını açıklayan bilgi (İngilizce )
  • Kendi başına seyahat edecek 18 yaşından küçük çocuklar için noterde hazırlanmış anne, baba ve Kanada’da çocuğun mesuliyetini üstlenen kişi tarafından imzalanmış belge.
  • Hala öğrenciyseniz; Diploma veya öğrenci belgesi, transkript. Eğer Türkiye’de bir dil kursuna gittiyseniz oradan alınmış bir mektup. Varsa sertifikalar.
  • Çalışıyorsanız, işyerinizden izin mektubu ve dönüşte aynı işyerinde çalışacaksanız referans mektubu, son 3 ayın maaş ve sigorta bilgileri, işe giriş bildirgesi.
  • Savcılıktan sabıkası olmadığına dair iyi hal kağıdı
  • Kanada Vizesi için Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Askerliğinizi yaptıysanız tamamladığınıza dair terhis belgesi
  • Evli iseniz; Evlilik Cüzdanı, eşinizin ve çocuklarınızın kimlik fotokopileri
  • Eski işverenlerden, öğretmenlerden alınmış referans mektupları